opzettelijk

Vrouw vast voor opzettelijk op spoor duwen andere vrouw in Bergen op Zoom

Station Bergen op Zoom. Foto: Flickr https://www.flickr.com/photos/johanbakker/45665575811/in/photostream/

De politie heeft donderdagavond een 41-jarige vrouw uit Middelburg opgepakt die ervan wordt verdacht op het perron van station Bergen op Zoom een passerende vrouw opzettelijk een duw te hebben gegeven. Het 19-jarige slachtoffer kwam door de duw op het spoor terecht.

Omstanders hebben het slachtoffer geholpen om van het spoor af te komen. De vrouw is volgens de politie “enorm geschrokken” en heeft zich ook bezeerd bij de val.

Een 41-jarige vrouw uit Middelburg werd aangehouden na het incident. Ze zit nog vast voor verhoor. Het slachtoffer ging mee naar het politiebureau om aangifte te doen. Volgens een politiewoordvoerder zijn de twee vrouwen geen bekenden van elkaar en passeerden zij elkaar op het perron.

Straf

Over de mogelijke veroordeling van de 41-jarige vrouw is weinig te zeggen. Een duwer in bij de Londense metro is bijvoorbeeld schuldig bevonden aan poging tot moord. Een dader die iemand op het spoor bij Rotterdam Blaak duwde, is veroordeeld voor poging tot doodslag.

Bij een drama in Frankfurt duwde iemand moeder en kind op het spoor waarbij het jongetje om het leven kwam. In dat geval kreeg de duwer tbs. Achteraf bleek dat hij ontoerekeningsvatbaar was op het moment dat hij duwde.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander Van Vliet

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.