veiligheidssysteem

Geen trein of vervangend busvervoer door onverwachte werkzaamheden Amersfoort

Hoofdingang Station Amersfoort Centraal. Foto: Wikipedia/DaanVR

Door onverwachte werkzaamheden aan het veiligheidssysteem, rijden dinsdagavond vanaf 21:00 van, naar en via Amersfoort Centraal de hele avond en nacht geen treinen. Doordat de werkzaamheden niet ver van tevoren gepland zijn, kan NS geen vervangend busvervoer inzetten.

“Wij vinden het heel vervelend”, laat een woordvoerder van NS weten. “Het zijn onverwachte werkzaamheden, daardoor hebben wij door tekorten bij busmaatschappijen niet op tijd vervangend busvervoer kunnen regelen.”

Het advies van NS aan de reiziger is om “je reis eerder te plannen of alternatief vervoer te kiezen”. Het is nog niet duidelijk wat de impact van de werkzaamheden zijn voor het doorgaande treinverkeer naar bijvoorbeeld Groningen.

Het enige wat NS voorlopig laat weten is dat alle treinen van, via en naar Amersfoort vanaf dinsdagavond 21:00 tot het einde van de dienstregeling diezelfde nacht niet rijden. “De planners zijn hard bezig met de dienstregeling, zodra het bekend is, zal het in de NS-app en andere reis-apps geüpdatet worden.” NS hoopt dat woensdagochtend de treinen weer volgens de reguliere dienstregeling rijden.

Vervanging veiligheidssysteem

De werkzaamheden beginnen om 22.00 uur, maar het treinverkeer wordt al vanaf 21.00 stilgelegd. Dit om ervoor te zorgen dat alle treinen vertrokken zijn of op hun plek staan. Bij de vervanging van het veiligheidssysteem zullen de seinen en wissels in de omgeving van Amersfoort Centraal namelijk niet meer werken.

Door relatief vroeg te beginnen met de vervangingswerkzaamheden, kan tevens eerder begonnen worden met het testen van het nieuwe veiligheidssysteem. Door ruim de tijd voor het testen te nemen, hoopt ProRail vertragingen op woensdagochtend te voorkomen. Garanties dat het systeem die ochtend naar behoren functioneert, zijn er echter niet.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander Van Vliet

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.