miscommunicatie

NS vergeet station Amsterdam Zuid te openen

Reiziger staat voor dichte rolluiken van de hoofdingang van station Amsterdam-Zuid. Foto Marcel Levi
Reiziger staat voor dichte rolluiken van de hoofdingang van station Amsterdam-Zuid. Foto Marcel Levi

Reizigers hoorden de treinen aankomen en vertrekken, maar konden vanochtend rond 6:00 uur station Amsterdam Zuid via de hoofdingang niet betreden: de rolluiken zaten nog dicht. Door miscommunicatie tussen NS en het beveiligingsbedrijf was de toegang tot het station versperd, met boze reizigers tot gevolg.

De rolluiken waren kapot en NS had met het beveiligingsbedrijf afgesproken deze niet te gebruiken. De luiken werden woensdag al gerepareerd en zijn daardoor woensdagavond toch dichtgedaan. De beveiligers waren hiervan niet op de hoogte en veronderstelde dat de luiken nog open waren. Niemand heeft daardoor donderdagochtend de rolluiken open gedaan.

Op sociale media ging de theorie rond dat de sleutel zoek was, maar daarvan was geen sprake zegt een woordvoerder van NS. “Het ging om miscommunicatie.”

De hoofdingang van het station ging uiteindelijk drie kwartier later open. Reizigers konden wel via de zijingang aan de Parnassusweg het station bereiken. “Maar als je daar niet mee bekend bent, dan vind je die niet zo snel”, zegt de woordvoerder. NS denkt niet dat veel reizigers de dupe zijn geworden van de gesloten deuren door de vakantieperiode en vanwege de vroegte.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander Van Vliet

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.