Twaalf dagen hinder door ‘enorme spooroperatie’ rond Rotterdam

Rotterdam CS (foto: NS)
Beeldbank NS

ProRail werkt vanaf zaterdag twaalf dagen lang non-stop aan het spoor rondom Rotterdam. De ‘enorme spooroperatie’ zal volgens de spoorbeheerder veel hinder opleveren voor reizigers. Tot donderdagochtend 19 november wordt van Schiedam tot Moerdijk gewerkt aan in totaal achttien projecten.

Werkzaamheden van deze orde worden normaal gesproken uitgevoerd in schoolvakanties. Dat was ditmaal niet mogelijk omdat tijdens vakanties al veel aan het spoor werd gewerkt in andere delen van het land. Daardoor was er onvoldoende personeel en materiaal voorhanden om ook nog rond Rotterdam aan het werk te gaan. Door tal van projecten te combineren, wordt de hinder voor reizigers geminimaliseerd.

Windschermen HSL

De werkzaamheden omvatten onder meer de plaatsing van windschermen op de HSL-spoorbrug over het Hollands Diep tussen Breda en Rotterdam. Dit moet ‘na jaren plannen en berekenen’ zorgen voor minder treinuitval als gevolg van harde wind. Daarnaast vinden tussen Rotterdam en Barendrecht veel andere werkzaamheden plaats, onder meer aan wissels, de bovenleiding, het treinbeveiligingssysteem, spoorstaven en dwarsliggers.

Reizigers tussen Rotterdam en Breda en Rotterdam en Dordrecht zullen te maken krijgen met minder of geen treinen. Op langere trajecten met stops op Rotterdam Centraal of Dordrecht krijgen reizigers te maken met omleidingen of vervangend busvervoer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.