Een dode en meerdere gewonden bij treinongeval Praag

Spoorongeval nabij Praag (foto: ANP)
epaselect epa08546514 Firefighters work in the aftermath of a train crash near the city of Cesky Brod, Czech Republic, 15 July 2020. According to media reports, at least one person died and 35 people were injured after a cargo and a passenger train collided between Uvaly and Cesky Brod. EPA/MARTIN DIVISEK

Bij een aanrijding tussen een passagierstrein en een goederentrein in Tsjechië is één persoon omgekomen en zijn tientallen gewonden gevallen. Twee personen zijn zwaargewond en acht personen zijn meer dan lichtgewond, meldde verkeersminister Karel Havlicek tegen de zender CT.

In totaal zijn 35 slachtoffers naar het ziekenhuis gebracht, zei de woordvoerder van de reddingsdiensten. De meesten hebben kneuzingen of breuken opgelopen.

Machinist

De dode is volgens mediaberichten een van de machinisten, die ingeklemd was geraakt in zijn locomotief en niet direct bevrijd kon worden. De aanrijding tussen de passagierstrein en de posttrein vond plaats bij Cesky Brod, op zo’n 30 kilometer ten oosten van de Tsjechische hoofdstad Praag. In de passagierstrein zouden ongeveer 200 reizigers hebben gezeten.

De autoriteiten onderzoeken de oorzaak van de aanrijding. Mogelijk heeft een van de treinen een stopsein gemist. Volgens de verkeersminister waren er geen tekenen van een technisch mankement. Bij een frontale botsing tussen twee passagierstreinen in Tsjechië kwamen vorige week twee mensen om het leven, een Tsjech en een Duitser.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.