NS zoekt extra testers voor NS Flex

OV-chippalen, OV-chipkaart, station Tilburg Centraal

NS is woensdag gestart met de laatste testfase van het achteraf betalen via de OV-chipkaart. Daarvoor zoekt de spoorvervoerder nog honderden testreizigers. In tegenstelling tot eerdere testreizigers, hoeven zij niet langer een NS-abonnement te hebben om zich aan te kunnen melden. Naar verwachting zal NS Flex definitief worden gelanceerd na de zomer.

Met NS Flex kunnen reizigers gewoon op hun OV-chipkaart reizen, maar voor die ritten hoeven ze pas achteraf te betalen met een factuur. Tot nog toe werden mogelijke testreizigers door de vervoerder zelf uitgenodigd om deel te nemen, maar nu kan iedere geïnteresseerde zich aanmelden. Het aantal gebruikers moet groeien naar ongeveer 1000 deelnemers.

Reizen zonder saldo

Momenteel wordt het door bepaalde reizigers als een hindernis ervaren dat ze altijd voldoende saldo op hun OV-chipkaart moeten hebben staan. Dit probleem pakt NS op deze manier aan, omdat saldo laden op de OV-chipkaart niet langer nodig is. Reizigers hebben via Mijn NS inzicht in de gemaakte kosten en ontvangen één keer per maand een factuur, die betaald wordt met een automatische incasso. Tevens geeft dit gebruikers de mogelijkheid om simpel van klasse te wisselen.

De testreizigers wordt ook gevraagd naar tips en suggesties, die NS gebruikt om NS Flex verder te ontwikkelen en te verbeteren. “We blijven sleutelen op basis van de wensen en ervaringen van onze reizigers”, aldus de vervoerder. “Zo werken we aan meer abonnementsvormen en gezinspakketten. Ook maken we Samenreiskorting, Keuzedagen en NS Extra beschikbaar voor NS Flex.”

Reizigers die deel willen nemen aan de test kunnen zich aanmelden via deze link.

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “NS zoekt extra testers voor NS Flex”

Ferry Serhalawan|29.10.18|14:04

Heel leuk hoor ns flex maar voor mij wordt het een heel stuk duurder. Ik reis nl veelal met mensen samen met een abonnement en laad dan samenreiskorting, dat kan niet op een ns flex kaart dus dan ga ik 40% meer betalen voor mijn reizen.niet echt over nagedacht dus ns. Nee ik vind het echt belachelijk dat ik 20 euro op mn kaart moet hebben, of in mijn geval 10 Euro omdat ik met samenreiskorting reis, maar ja geen alternatief.
Ik reis liever in Spanje per trein waar het echt veel voordeliger is!