Beperkt OV naar Schiphol vanwege werkzaamheden en extra veiligheidscontroles

Station, Schiphol, bereikbaarheid

Reizigers die van Amsterdam naar Schiphol reizen doen daar dinsdag waarschijnlijk wat langer over dan normaal. Er is namelijk slechts beperkt treinverkeer mogelijk richting het vliegveld vanwege geplande werkzaamheden tussen Schiphol en Duivendrecht. Extra veiligheidscontroles rondom de luchthaven zorgen er bovendien voor dat de vervangende NS-bussen er langer over doen dan gepland.

Tussen Schiphol en Duivendrecht werken de komende week honderden mensen aan de spoorverdubbeling op dit traject. Over een lengte van acht kilometer wordt ruimte gemaakt voor meer treinen. Negen dagen lang wordt er dag en nacht aan het spoor gewerkt. In deze periode is er geen treinverkeer mogelijk tussen Schiphol en Duivendrecht/Amsterdam Bijlmer Arena. Dinsdag is er geen treinverkeer mogelijk tussen Amsterdam Sloterdijk en de luchthaven.

Spoorwerkzaamheden

ProRail heeft de werkzaamheden ruim anderhalf jaar geleden in overleg met NS en Schiphol gepland. “We plannen de werkzaamheden juist in de zomervakantie omdat er dan minder forenzen van de trein gebruik maken. Desondanks blijven de werkzaamheden hinderlijk voor vakantiereizigers naar Schiphol, vooral als het op de weg ook niet meezit”, aldus de spoorbeheerder.

In een strakke planning wordt er gewerkt aan het demonteren van oude sporen, het aansluiten van de nieuwe sporen, het plaatsen van bovenleidingen, het vervangen van wissels, het testen van de beveiliging en het plaatsen en in gebruik nemen van seinen.

OV SAAL

In de afgelopen vier jaar zijn zestien nieuwe spoorviaducten aangelegd op het traject. Ook is station Amsterdam Centraal ruimer en voorzien van een extra perron. De werkzaamheden zijn onderdeel van het project OV SAAL (Schiphol-Amsterdam-Almere-Lelystad). Het doel van OV SAAL is om de capaciteit op het spoor te verhogen en snel en veilig treinverkeer in de noordelijke Randstad te realiseren.

Begin augustus wordt de laatste stap gezet in de spoorvernieuwing tussen Schiphol en Duivendrecht en wordt het voorgebouwde spoor aangesloten op het spoorwegnet. Op 10 augustus gaan de nieuwe sporen in dienst.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.