Petitie voor behoud nachttrein naar Kopenhagen en Praag

City Night Line, internationale nachttrein

Rover lanceert een petitie voor behoud van de nachttrein van Amsterdam naar Kopenhagen, Praag en Warschau. Spoorvervoerder Deutsche Bahn wil per december stoppen met de nachttrein. Rover vreest dat met het wegvallen van de nachttrein meer reizigers zullen kiezen voor het vliegtuig.

De nachttrein City Night Line naar Praag en Warschau zal vanaf december alleen nog maar vertrekken vanuit Duitsland. Kopenhagen is dan helemaal niet meer per nachttrein bereikbaar. “Reizigers vanuit Amsterdam die niet een groot gedeelte van hun dag in de trein willen spenderen, zijn dan aangewezen op het vliegtuig”, weet Rover.

Internationale verbindingen

Anno 2014 zijn goede verbindingen tussen Europese hoofdsteden een noodzaak, zegt de reizigersorganisatie. “De comfortabele nachttrein is daarbij een prima alternatief voor milieubelastende vliegreizen, doordat er geen kostbare tijd overdag verloren gaat.” Rover zegt daarom zeer verbaasd te zijn over het plan om de nachttrein vanuit Amsterdam op te heffen.

Reizigers worden opgeroepen om de petitie voor het behoud van de trein te tekenen via reddenachttrein.petities.nl. De handtekeningen worden daarna aangeboden aan de Deutsche Bahn en NS.

Bekijk hier een filmpje over de City Night Line:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

1 reactie op “Petitie voor behoud nachttrein naar Kopenhagen en Praag”

aadsmid|19.08.14|12:28

helaas nog onvermeld dat de CNL ook ideaal is voor vakantiefietsers, want van aparte fietsrijtuigen voorzien !