Treinverkeer Nederland deels platgelegd vanwege storm

Storm, treindienst, verstoring, reisinformatie NS

Een deel van het treinverkeer in Nederland is donderdag lange tijd stilgelegd vanwege de storm in het noorden van Nederland. Om de veiligheid van spoorpersoneel en reizigers te garanderen, schortte de NS de treindiensten ten noorden van de lijn Amsterdam – Zwolle op. Ook de treindiensten van Arriva in de noordelijke provincies werden lange tijd stilgelegd. De vervoersbedrijven deden dit op advies van spoorbeheerder Prorail. Ook in de rest van Nederland was er tot in de avond hinder op het spoor vanwege de storm. De treinvervoerders rijden vrijdag weer hun normale dienstregeling.

Bij Gouda dreigde donderdagmiddag een boom op het spoor te vallen. Daardoor reden er op last van de brandweer lange tijd geen treinen tussen Gouda en Goverwellen. Herstelploegen hebben de boom omgezaagd. Omstreeks 16.00 uur gaf de brandweer het spoor weer vrij.

Code rood

Tussen Delft en Schiedam hadden treinen donderdagmiddag last van een harde zijwind. Daarom werd er op dit traject lange tijd niet harder dan 40 km per uur gereden.

Het KNMI gaf donderdagmiddag rond 12.00 uur code rood af voor de noordwestelijke helft van Nederland. Daarna hebben de vervoerders vanwege de veiligheid verschillende treinen uit de dienstregeling gehaald.

Storm

Op diverse plekken in Nederland werden storingsploegen en wegsleepdiensten ingezet om in te grijpen. De storm raasde donderdag ook over Duitsland en Denemarken. In Denemarken besloot men om alle treinverkeer stil te leggen. Eerder op de dag waren er problemen op het spoor Schotland. Ook daar werd het treinverkeer stil gelegd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.