Passagierstrein New York reed drie keer harder dan toegestaan

treinongeluk, New York, ontsporing

De passagierstrein die zondag in de New Yorkse wijk de Bronx ontspoorde, reed bijna drie keer zo hard als is toegestaan. Dat heeft National Transportation Safety Board (NTSB), de Amerikaanse autoriteit die verkeersongelukken onderzoekt, bekendgemaakt.

Op het spoortraject waar de trein uit de rails liep, geldt een maximumsnelheid van 48 kilometer per uur. Op het baanvak ervoor mag maximaal van 113 kilometer per uur worden gereden. De trein reed op het moment van de ontsporing 132 kilometer per uur, zo meldt de NTSB.

Zwarte dozen

Onderzoekers van de NTSB hebben maandag de zwarte dozen van de trein onderzocht. Het lijkt er vooralsnog niet op dat er een probleem met de remmen was, aldus de NTSB. Het is nog onduidelijk waarom de trein zo hard reed vlak voor de scherpe bocht in de Bronx. De machinist en de conducteur worden gehoord over het ongeluk, zo meldt NRC Handelsblad.

Bij het ongeluk kwamen 4 mensen om het leven en raakten meer dan 60 mensen gewond. Daarvan liggen 11 personen in kritieke toestand in het ziekenhuis. De trein vervoerde op het moment van de ontsporing zo’n 150 mensen.

Lees ook:

Twee dodelijke treinongelukken in de VS

Auteur: Marieke van Gompel

1 reactie op “Passagierstrein New York reed drie keer harder dan toegestaan”

Sjoerd Ydema|03.12.13|11:17

Misschien kunnen we ze ERTMS verkopen? Als die trein werkelijk zo hard reed, dan is er op deze spoorlijn kennelijk nog geen beveiliging aanwezig.