Geschrapte metrolijn RET gaat eind oktober weer rijden

Metro Kralingse Zoom (foto: RET/Rick Keus)
Beeldbank RET

De Rotterdamse stadsvervoerder RET verwacht later deze maand weer voldoende metrovoertuigen beschikbaar te hebben om de beoogde dienstregeling te rijden. Door een achterstand in onderhoud en reparatie rijdt de vervoerder sinds drie weken met een versoberde dienstregeling.

Vanaf zaterdag 23 oktober wordt weer de dienstregeling gereden die na de zomervakantie inging. Dat betekent onder meer dat de tijdelijk geschrapte metrolijn A tussen Binnenhof en Vlaardingen West weer gaat rijden. De RET waarschuwt dat het onvoorziene tegenvallers niet kan uitsluiten, maar vertrouwt erop de komende maanden gestaag toe te kunnen werken naar het inzetten van meer voertuigen.

Uitval en kortere metro’s

De metrolijn werd geschrapt om op andere lijnen een betrouwbare dienstregeling te kunnen rijden. In de eerste twee weken van september was namelijk vaak sprake van plotselinge rituitval en kortere metro’s. Een voorspelbare en versoberde dienstregeling werd daarom verkozen boven een reguliere dienstregeling met uitval.

Het voertuigentekort speelde al langer en werd door een samenloop van omstandigheden als gevolg van corona alleen maar groter. Het ziekteverzuim onder monteurs lag hoger, door inreisbeperkingen kon niet worden gerekend op extra externe inzet van leveranciers en onderdelen werden later geleverd.

In de Rotterdamse gemeenteraad sprak wethouder Judith Bokhove van een onacceptabel besluit. Ze zei dat het schrappen van de metrolijn niet in overleg is gebeurd en wilde een plan van aanpak zien voor een robuuster netwerk met een normale dienstregeling.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.