Autonoom

Zelfrijdende bussen op depots Qbuzz en RET vanaf eind mei

De zelfrijdende bus werd tijdens het North Event in Groningen gepresenteerd. Foto: Sander van Vliet/ProMedia.

Komende weken kunnen buschauffeurs van Qbuzz in Groningen in een zelfrijdende taxibus plaatsnemen op het depot van de vervoerder. Na uitvoerig testen met chauffeurs is het plan om bussen op depots in Groningen en Rotterdam eind mei volledig zelfstandig te laten rijden. Dat zei Jorrit Kuipers van robotTUNER, woensdag tijdens het @north-event over alle ontwikkelingen over autonoom vervoer in Groningen. Het is een project van de lange adem. “Komende maand op eigen terrein, volgend jaar op een vrije busbaan en uiteindelijk bij de first and last mile.”

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander Van Vliet