OV Expo Congres op 8 oktober: call for papers

Bij elkaar komen in de OV-sector was in de afgelopen maanden zo goed als onmogelijk en het uitwisselen van kennis kon alleen digitaal. De versoepelingen maken het echter mogelijk om weer live met elkaar in gesprek te gaan. OVPro wil dit op verantwoorde manier faciliteren en daarom organiseren we op 8 oktober het OV Expo Congres. 

Op dit congres worden actuele thema’s uit de OV-sector behandeld, terwijl er ook veel tijd wordt ingeruimd voor netwerkmomenten en onderlinge gesprekken. We delen het dagprogramma in tweeën, met twee thema’s. Er wordt gesproken over het terugwinnen van de reizigers na of zelfs nog tijdens de coronacrisis. Het tweede dagdeel richt zich op maatwerk op het platteland.

Vragen

Gedurende de ochtend en de middag worden verschillende vragen beantwoord over deze thema’s. Kan de OV-sector zelf maatregelen nemen die voorkomen dat men na de coronacrisis het OV links laat liggen? Welke kansen bieden goedkopere prijzen? Zijn alle maatregelen te betalen of is daar een slimme slag in te slaan? Welke ervaringen uit het verleden kunnen ook nu worden ingezet om de OV-reiziger toch weer terug te lokken?

Het tweede thema richt zich op maatwerk in het OV op de dunne lijnen. Juist dit is een actueel thema, nu de inkomsten in het OV op de tocht staan. Hoe kan worden gegarandeerd dat ook mensen in de regio goed vervoer tot hun beschikking hebben. Welke kansen biedt een samenwerking tussen wmo-vervoer en OV en hoe krijg je dit goed van de grond? Wat werkt wel en wat werkt juist niet?

Call for papers

Denkt u dat uw kennis, ervaring of onderzoek een bijdrage kan leveren aan dit congres? We vragen u een paper van circa 250 woorden in te sturen of contact op te nemen met inge.jacobs@promedia.nl vóór 14 augustus 2020. De beste bijdragen worden uitgenodigd deel te nemen aan het congres.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.