Zaanstreek-Waterland wordt 1,5 jaar uitgesteld

Connexxion-bus
Bron: provincie N-H

De Vervoerregio Amsterdam stelt de aanbesteding van de nieuwe concessie Zaanstreek Waterland met 1,5 jaar uit. Door de coronacrisis verwacht de opdrachtgever op korte termijn geen goede bieding te krijgen op deze nieuwe concessie. Daarom heeft het Dagelijkse Bestuur tot dit uitstel besloten.

Dit betekent dus dat de nieuwe concessie later van start gaat dan eigenlijk de bedoeling was én dat de concessie afloopt voordat een nieuw aanbestedingsproces is afgerond. Voor de overbruggingsperiode, namelijk van 12 december 2021 tot de zomer van 2023, bereidt de Vervoerregio een noodmaatregel voor.

Overleg

Er is inmiddels sprake van overleg met de zittende vervoerders, namelijk EBS in de concessie Waterland en Connexxion in de concessie Zaanstreek. Het uitgangspunt tijdens deze gesprekken is dat er zo goed mogelijk openbaar vervoer wordt geboden aan de reizigers en aan de inwoners in en van Zaanstreek en Waterland.

De Vervoerregio zal zich de komende tijd ook beraden op het vervolg van de aanbestedingsprocedure. De biedingen op deze concessie hadden eigenlijk op 7 mei al binnen moeten zijn, maar door onzekerheden rondom corona werd verzocht om uitstel. De Vervoerregio stelde de nieuwe datum vast op 5 november, maar de impact van corona is zo groot dat ook dan een goede bieding uitbrengen te lastig wordt.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.