Impressie met de Civitas Economy lagevloer minibus

Tribus, Civitas Economy, Lagevloer minibus, Mercedes-Benz, rolstoelbus

TaxiPro, zustersite van OVPro, heeft een impressie gemaakt van de Tribus Civitas Economy. Dat is een lagevloer rolstoeltoegankelijke minibus, aangepast door Tribus op basis van een Mercedes-Benz Sprinter. De Civitas Economy is breed inzetbaar voor zowel lijndiensten als taxivervoer. Zo wordt hij bijvoorbeeld ingezet voor de Texelhopper. Het voertuig is te besturen met een regulier B-rijbewijs.

Bekijk de impressie van TaxiProTV:

8+1 zitplaatsen

De Civitas Economy beschikt in de standaard uitvoering over acht zitplaatsen en één rolstoelplek. De rolstoelplek ligt in het verlengde van het oprijplateau in het verlaagde deel van de bus. De rolstoelgebruiker kan daardoor gemakkelijk zelf naar de rolstoelplek manoeuvreren.

De Civitas Economy kan door zijn brede inzetbaarheid op veel verschillende manieren worden ingezet, zoals openbaar vervoer en taxivervoer. Dat maakt het voertuig ook voor taxibedrijven die naast groepsvervoer ook contractvervoer rijden een makkelijk inzetbaar voertuig.

Texelhopper

De Civitas Economy kent ongeveer hetzelfde verbruik als een reguliere Mercedes-Benz Sprinter. Hij voldoet aan de milieuvriendelijke Euro VI-norm. De eerste vijf exemplaren van de Civitas Economy rijden als Texelhopper, een vorm van openbaar vervoer op afroep Texel.

De instaphoogte van de Civitas Economy is 25 cm. De lengte van de bodemverlaging is 184 cm. De Civitas Economy is toegankelijk via brede metrodeuren die de chauffeur via het dashboard kan bedienen. Onder de metrodeuren bevindt zich een uitschuifbaar oprijplateau. Bij een standaard busperron bedraagt de hellingshoek van het plateau slechts 6%.

Zitplaatsen

De zitplaatsen van de Civitas Economy zijn van het type Flexus: de door Tribus ontwikkelde luxe en comfortabele passagiersstoel. In de passagiersruimte is zijn een krachtige airco-installatie en standkachel aanwezig die via het dashboard bediend kunnen worden.

De chauffeurscabine is ingericht met een betaaltafel en een ruim compartiment voor externe hardware als een boordcomputer en OV-chipkaartapparatuur. De passagiersruimte is rechtstreeks vanuit de chauffeurscabine te bereiken.

Civitas

In het derde kwartaal van dit jaar introduceert Tribus ook de Civitas 20 op basis van een Mercedes-Benz Sprinter. Deze Civitas, met het unieke design van de huidige Civitas 10 en 20, kan plaats bieden aan 22 passagiers en één rolstoelpassagier. [partner tribus]

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.