Uitstel van bezuinigingen op streekbussen Drenthe-Overijssel

Streekbus Hoogeveen - Hardenberg

Er komen voorlopig geen bezuinigingen op de streekbuslijnen tussen Drenthe en Overijssel. Dat zijn de provincies Overijssel, Drenthe en Het OV Bureau Drenthe-Groningen overeengekomen. De provincie Overijssel moet 18 miljoen euro gaan bezuinigen op het openbaar vervoer.

Deze bezuinigingen betekenen dat de buslijnen tussen Hoogeveen en Hardenberg, tussen Hoogeveen en Ommen en tussen Steenwijk, Meppel en Zwolle in gevaar komen. Omdat zowel reizigers, buschauffeurs en de lokale politiek hier tegen in actie kwamen, zijn de bezuinigingen in ieder geval voor een jaar uitgesteld.

Dienstregeling

“Tussen de beide provincies is afgesproken dat in 2015 de vervoersmogelijkheden in de grensregio Drenthe – Overijssel hetzelfde blijven. Voor de dienstregeling 2016 gaan het OV-bureau Groningen Drenthe en de afdeling OV van de provincie Overijssel een compleet plan maken voor de hele grensregio”, aldus directeur Jan van Selm van het OV Bureau Drenthe-Groningen. Dit plan sluit bezuinigingen niet uit, zo meldt RTV Drenthe.

Het was oorspronkelijk de bedoeling dat de bezuinigingen zo snel mogelijk zouden worden doorgevoerd. Veel fracties in Overijssel waren hierop tegen. Het is al duidelijk dat de dienstregeling lijn 30 tussen Hoogeveen en Hardenberg in 2015 gehandhaafd blijft.

Bezuinigingen

De provincie Overijssel wil 18 miljoen bezuinigen op het busvervoer omdat het rijk minder geld voor OV aan de provincies geeft. Omdat een aantal buslijnen in beide provincie rijden wordt ook Drenthe hier waarschijnlijk na 2016 door getroffen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

1 reactie op “Uitstel van bezuinigingen op streekbussen Drenthe-Overijssel”

Paul Lamote|23.09.14|15:56

Het wemelt in die regio van de vrijwel lege bussen, dus er zal iets moeten gebeuren.