Tweede Kamer wil busaanbesteding Den Haag uitstellen

Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat de aanbesteding van het stadsbusvoer van Den Haag uitgesteld moet worden. Stadsgewest Haaglanden beslist volgende week woensdag wie de concessie krijgt toegewezen. De strijd gaat tussen HTMBuzz en Veolia.

De Kamer heeft het Stadsgewest Haaglanden een brief gestuurd over het uitstel. PvdA, SP, GroenLinks, D66 en de PVV zijn in de Kamer bezig met een initiatiefwet om de aanbesteding in de grote steden vrijwillig te maken. Zij willen dat voorstel nog voor de komende verkiezingen behandelen.

Opschorten

Partijen als de SP en de PVV hebben in de Haagse gemeenteraad om een spoedvergadering gevraagd. De fracties willen daarin wethouder Peter Smit vragen de aanbesteding van het busvervoer op te schorten gezien de politieke ontwikkelingen.

Auteur: admin

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.