Frontale aanrijding

Doden en gewonden na botsing treinen in Tsjechië

Het ongeval in de Tsjechische plaats Pardubice gebeurde iets na 23.00 uur. Foto: ANP/ Associated Press

In de Tsjechische plaats Pardubice zijn zeker vier doden en 23 gewonden gevallen toen een passagierstrein op weg naar Oekraïne frontaal botste op een vrachttrein. Dat melden Tsjechische media op gezag van de hulpdiensten.

Het ongeval gebeurde iets na 23.00 uur toen een sneltrein op weg naar de Oekraïense grensplaats Tsjop in botsing kwam met een goederentrein die uit de tegenovergestelde richting kwam. De sneltrein had meer dan driehonderd passagiers aan boord, onder wie veel buitenlanders.

Volgens de brandweer zijn er tientallen gewonden, onder wie kinderen. Sommigen zijn er ernstig aan toe, bericht nieuwssite ČT24. Minister van Binnenlandse Zaken Vít Rakušan gaat samen met minister van Transport Martin Kupka naar de plaats van het ongeval.

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie Mobiliteit.nl / ANP