2,2 MILJOEN

EBS maakt bezwaar tegen miljoenenboete van Vervoerregio Amsterdam

RRReis
Een bus van EBS onder de vlag van RRReis. Beeld ter illustratie. Foto: Bjoern Wylezich / Shutterstock

Busvervoerder EBS heeft bezwaar ingediend tegen de boete van 2,2 miljoen euro, die was opgelegd door de Vervoerregio Amsterdam vanwege achterblijvende prestaties. De Vervoerregio meldt het bezwaar van EBS in een brief aan de betreffende gemeenten waar EBS haar busdiensten aanbiedt.

De Vervoerregio Amsterdam meldt dat EBS officieel heeft gereageerd op het boetebesluit en daarbij bezwaar heeft ingediend. De argumentatie achter het bezwaar is niet bekendgemaakt.

“Het pro forma bezwaarschrift dat door EBS is ingediend voldoet aan de eisen. Daarom is het dagelijks bestuur van de Vervoerregio Amsterdam verplicht om het verzoek van uitstel toe te staan”, schrijft de Veroerregio in de brief aan de gemeenten.

Discussie

EBS heeft op 22 mei gevraagd om uitstel van betaling van de boete voor een tijdsduur van vier weken. De vervoerder zegt die tijd nodig te hebben om het bezwaarschrift aan te vullen met aanvullende gronden. De Vervoerregio zegt hiermee te hebben ingestemd “om te voorkomen dat er later in de procedure nog discussie ontstaat over onvolledige bezwaren”.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl