From A to B

GVB gaat internationaal met Engelssprekende chauffeurs op de bus

Amsterdam
GVB rijdt voortaan ook met buschauffeurs die alleen Engels spreken om de personeelskrapte tegen te gaan. Foto: Shutterstock, Marc Bruxelle

GVB is gestart met het opleiden van Engelssprekende buschauffeurs. De stadsvervoerder hoopt hiermee een deel van de personeelskrapte op de bus op te lossen. De eerste twee chauffeurs rijden inmiddels al binnen de Amsterdamse stadsgrenzen. Eerder gingen vervoerders Arriva en Qbuzz ook al in zee met Engelssprekend personeel.

Voor het werven van personeel werkt GVB samen met uitzendbureau Olympia. “Dat is onze vaste partner voor het werven van bestuurders”, laat een woordvoerder van GVB desgevraagd weten.

Momenteel rijden er twee Engelssprekende busbestuurders in Amsterdam, één uit Griekenland en één uit Spanje. Voordat de nieuwe aanwas van chauffeurs aan de slag kan, moeten ze wel eerst een intern opleidingstraject afronden. GVB is onlangs met meerdere Engelstalige klasjes gestart om het nieuwe personeel wegwijs te maken in Amsterdam.

“We zijn nu deze pilot gestart omdat we 133 buschauffeurs nodig hebben om de dienstregeling te kunnen rijden”, zegt een woordvoerder van GVB. “Je begrijpt, dat is een flinke uitdaging. Daarom zijn we altijd op zoek naar nieuwe bronnen om collega’s te werven.”

Omdat GVB rijdt in een internationale stad waar veel mensen Engels spreken en verstaan, kwam de vervoerder al snel op het idee om Engelssprekend personeel te werven. “Maar we blijven ook zoeken naar andere ideeën om het personeelstekort op te lossen”, besluit GVB.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl