Proef

Ook in Den Haag mogen kinderen gratis met openbaar vervoer

Beeld: een HTM-tram
Een tram van HTM in Den Haag. Foto ter illustratie Shutterstock, oliverdelahaye

In navolging van Amsterdam mogen straks ook kinderen van 4 tot en met 11 jaar in Den Haag gratis met het openbaar vervoer. Volgens de gemeente moet dit ervoor zorgen dat hun ouders vaker de bus of de tram nemen als ze op stap gaan. Ook moet het de kinderen stimuleren om later ook vaker het openbaar vervoer te nemen.

De proef begint in het derde kwartaal en loopt tot eind volgend jaar. Als het een succes is, kan het vanaf 2026 permanent worden. Den Haag vergoedt ook de kosten die ouders moeten maken om een persoonlijke ov-chipkaart voor hun kinderen te kopen.

In Amsterdam kunnen kinderen van 4 tot en met 11 jaar vanaf 20 juli tussen 09.00 uur en 21.00 uur gratis reizen met de bus, tram en metro. In Rotterdam loopt al langer een proef waardoor kinderen tot 12 jaar gratis met het openbaar vervoer mogen reizen.

Auteur: ANP