Verstoring

Plofkraak ticketbalie Amsterdam-Zuid, treinverkeer gestremd

Amsterdam Zuid
Het huidige station Amsterdam Zuid. Ralph Rozema / Shutterstock

Door een plofkraak op station Amsterdam-Zuid stoppen op last van de politie geen treinen op het station. De NS verwacht dat er iets na 07.00 uur weer “beperkt treinverkeer” mogelijk is, maar raadt reizigers in het gebied wel aan om de metro te nemen. Naar verwachting duurt de overlast tot ongeveer 08.30 uur, is de prognose.

De plofkraak was rond 04.10 uur bij een balie van Tickets & Service van de NS in de stationshal, laat een woordvoerder van de politie weten. De schade is groot, zo zijn de ramen gebarsten. Of er iets is buitgemaakt, kon de woordvoerder niet zeggen. Ook is niet bekend of er op het moment van de plofkraak mensen in het stationsgebouw aanwezig waren. Er is in ieder geval niemand gewond geraakt.

De politie is bezig met tactisch onderzoek, gericht op de verdachte of verdachten, en doet ook sporenonderzoek op de plaats van de plofkraak. Ook de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) deed onderzoek. Daaruit kwam naar voren dat er geen explosieven zijn achtergebleven en dat er dus geen gevaar meer is.

Hoelang het onderzoek nog gaat duren, is niet duidelijk. In ieder geval mogen tijdens het onderzoek geen treinen stoppen op het station.

Auteur: Redactie OVPro / ANP