Werkzaamheden

ProRail waarschuwt voor hinder, komende jaren piek in onderhoud

De komende jaren neemt de hinder door werkzaamheden toe. Shutterstock, Robert Coolen

Treinreizigers krijgen de komende jaren nog veel meer last van hinder door werkzaamheden op het spoor. Vorig jaar kondigde beheerder ProRail al aan in 2024 meer werk overdag en buiten de vakanties uit te gaan voeren, maar door een verder groeiende hoeveelheid onderhoud en personeelstekorten wordt de overlast van 2025 tot en met 2030 nog groter. Volgens NS is die hinder “vervelend”, maar de werkzaamheden zijn “cruciaal” om Nederland bereikbaar te houden en het spoor klaar te maken voor de toekomst.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Erik Verheggen

Hoofdredacteur Mobiliteit, ProMedia Group