RRReis

Provincies overleggen over boetes voor uitvallen busdiensten EBS

Beeld: EBS-bussen in Zwolle
EBS-bussen in Zwolle, Overijssel Shutterstock, Bjoern Wylezich

De provincies Flevoland, Overijssel en Gelderland gaan overleggen over boetes en een verbeterplan voor busvervoerder EBS. Daarbij wordt bijvoorbeeld gekeken of EBS op tijd voldoende personeel heeft geprobeerd aan te trekken, meldde gedeputeerde Jan de Reus (mobiliteit) woensdag op vragen van veel ongeruste partijen in Provinciale Staten van Flevoland.

Door onder meer personeelstekorten vallen in de drie provincies busritten uit. De meeste problemen zijn in Flevoland, tot ongenoegen van de Statenfracties en ook van De Reus. Hij vindt dat EBS, dat in Flevoland met de naam RRReis rijdt, de mooie belofte niet waarmaakt. “Bussen moeten rijden en op tijd. Daar gaat het om voor de reizigers.” Omdat zoveel busritten uitvallen, laat de provincie tot 14 april regiotaxi’s rijden voor speciale groepen als mensen met een beperking.

Er komen boetes, kondigde De Reus aan. Maar alleen boetes opleggen vindt hij geen oplossing. Hij wil EBS helpen zodat er een betrouwbare dienstregeling komt: “Dat is het belangrijkste.” De Reus: “Sommige dingen zijn te voorzien, bijvoorbeeld tijdig voldoende extra personeel werven zodat er meer bussen kunnen rijden. Dat is voorzienbaar en kunnen we meenemen als we over boetes praten. Personeel dat ziek wordt, is weer niet te voorzien.” EBS-chauffeurs uit een andere regio naar Flevoland halen, kan alleen als de chauffeurs dat zelf willen, meldde hij.

Lees ook:

Onderwerpen:

Auteur: Redactie OVPro / ANP