Ritten geschrapt

HTM snijdt in dienstregeling om personeelstekort

Beeld: Een tram van HTM
Een tram van HTM. Foto ter illustratie Shutterstock, Andre Muller

HTM schaalt vanaf 11 maart zijn dienstregeling af. De Haagse vervoerder gaat met minder trams rijden en ook past het bedrijf per 16 maart de busdienstregeling aan. HTM verwacht dat deze aanpassingen van kracht blijven tot oktober.

HTM benadrukt in een persbericht dat alle bus- en tramlijnen in stand worden gehouden. De frequentie gaat op veel lijnen met een of twee ritten per uur omlaag, blijkt uit een toelichting door de vervoerder. Jaap Bierman, algemeen directeur HTM, spreekt van een “vervelende maatregel om te nemen, maar dit is het meest verstandige om te doen.”

De directeur wijst op het personeelstekort als aanleiding voor het afschalen van de dienstregeling. “We hebben eind vorig jaar, ondanks onze wervingsinspanningen, minder instroom van nieuwe medewerkers gehad. Daar tegenover hebben juist meer medewerkers ons bedrijf verlaten dan we hebben kunnen aannemen. Om een betrouwbare dienstregeling te garanderen aan onze reizigers én te blijven zorgen voor goede werkomstandigheden voor ons huidig rijdend personeel passen we de dienstregeling aan.”

Cao

HTM sloot in december een nieuwe cao. Bierman verwacht daar veel van. “We zien dat er een verhoogde interesse is om buschauffeur, trambestuurder of monteur te worden. Onze opleidingscapaciteit is inmiddels sterk verhoogd, maar nog steeds kost het enige maanden opleiding voordat iemand inzetbaar is als buschauffeur of trambestuurder.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Erik Verheggen

Hoofdredacteur Mobiliteit, ProMedia Group