Motie

Kamer wil nationale “anti-DiDo-aanpak” tegen extreme spitsdrukte

Overvolle trein
Volle trein tijdens de spitsuren. ProMedia/Sander van Vliet

De spits op dinsdag en donderdag kenmerkt zich door overvolle treinen en veel fileleed. Politiek Den Haag wil dat daar verandering in komt en vraagt het kabinet om dit probleem samen met werkgevers, werknemers en onderwijsinstellingen aan te pakken.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Erik Verheggen

Hoofdredacteur Mobiliteit, ProMedia Group

1 reactie op “Kamer wil nationale “anti-DiDo-aanpak” tegen extreme spitsdrukte”

Jasper Jonkers|01.02.24|23:14

Een belangrijke stap die daarin niet vergeten mag worden: kap met die aangepaste dienstregeling op vrijdag! Treinen rijden opeens op andere tijden, sluiten niet meer aan op bussen, allemaal omdat de NS solo heeft besloten de vrijdag een andere categorie te maken, naast “werkdag” en “weekend”. Zo jaag je nog meer reizigers weg bij de vrijdag.