Busvervoer

GroenLinks en PvdA Flevoland willen duidelijkheid over problemen bij EBS

Het provinciehuis Flevoland in lelystad. Foto: Shutterstock, Wolf-photography

GroenLinks en PvdA in Flevoland willen met chauffeurs, reizigers en andere betrokkenen van de nieuwe busvervoerder EBS in gesprek. Na berichtgeving van Omroep Flevoland bevestigen de partijen dat ze een beter beeld willen krijgen van wat er misgaat bij de busvervoerder. Het busvervoer in Flevoland kent veel problemen sinds EBS, onder de naam RRReis, het heeft overgenomen van Connexxion eind vorig jaar.

Burgerlid van de Provinciale Staten Lucas Kramer zegt de komende weken met zoveel mogelijk mensen over de problemen te willen spreken. Hij wil vooral spreken met reizigers en chauffeurs die hinder ondervinden van de problemen, maar ook met raadsleden van de gemeenten in Flevoland. Op 14 februari wordt het onderwerp in een commissievergadering van Provinciale Staten behandeld.

De problemen begonnen al snel bij EBS. De vervoerder is nu al bezig de dienstregeling aan te passen, omdat er momenteel te vaak bussen uitvallen. Dat moet over een aantal maanden rond zijn. Bovendien vergaten medewerkers van 13 op 14 december de bussen vol te tanken, waardoor een dag later veel bussen niet konden rijden.

EBS verzorgt het busverkeer in heel Flevoland, behalve in Almere. Daar rijden bussen van vervoerder Keolis.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie OVPro / ANP