Actiedag

Vakbonden geven NS ‘laatste waarschuwing’

FNV voert actie
Foto: archiefbeeld van eerdere actiedag van FNV. Foto: ProMedia/Sander van Vliet

FNV Spoor en CNV organiseren op woensdag 13 december een waarschuwingsactie bij het hoofdkantoor van NS in Utrecht. Deze actie dient als laatste waarschuwing aan de raad van bestuur van de spoorwegmaatschappij om met een verbeterd cao-voorstel te komen. 

Na zes dagen onderhandelen over een nieuwe cao voor NS-medewerkers is er nog geen resultaat. Ondanks uitgebreide besprekingen van alle details en concessies op kleine punten, blijven essentiële onderwerpen onbesproken, aldus FNV Spoor. Het voorgestelde loonbod voor 2024 van slechts 2,45 procent ervaren de vakbonden als “beschamend”.

Stakingen

De vakbonden roepen Wouter Koolmees op om met verbeterde voorstellen te komen. De laatste formele onderhandelingen staan gepland op 14 en 15 december. Als NS niet ingaat op de eisen van de vakbonden, wordt er gedreigd met een herhaling van de situatie van vorig jaar, waarbij “het hele raderwerk stil kwam te staan”.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Merijn van Merrienboer