Stabiele treindienst

Stroomstoring legt treinverkeer Zuid-Limburg plat

Maastricht
Foto: station Maastricht. Foto: Flickr/Huub Janssen.

Door een stroomstoring ligt het treinverkeer ten zuiden van Sittard vrijdagochtend plat. De problemen waren korte tijd verholpen, maar iets na 10.30 uur meldt een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail dat de storing weer terug is.

ProRail meldde vrijdagochtend dat door regelmatige stroomuitval het onmogelijk was een stabiele treindienst te rijden. Omdat bijvoorbeeld de aansturing van seinen wordt beïnvloed door de stroomstoring, was volgens ProRail sprake van veiligheidsrisico’s. ProRail maakte rond 08.45 uur melding van de problemen. Later in de ochtend liet de spoorbeheerder weten dat de storing was verholpen en dat het treinverkeer ten zuiden van Sittard gefaseerd weer zou worden opgestart, maar inmiddels ligt het treinverkeer er dus weer plat. De oorzaak van de stroomstoring is nog onbekend.

Op de site van de NS is te zien dat door de stroomstoring tussen Sittard en Maastricht en tussen Valkenburg en Maastricht Randwyck geen treinen rijden. Tussen Maastricht en Sittard rijden snelbussen. Ook tussen Maastricht en station Luik-Guillemins in België rijden geen treinen door de stroomstoring, tussen Maastricht, Maastricht Randwyck, Eijsden en het Belgische Wezet rijden stopbussen.

Ook Vervoerder Arriva meldt dat door een storing geen treinverkeer mogelijk is van en naar Maastricht.

Lees ook: 

Auteur: Merijn van Merrienboer

Bron: ANP