Ontwerpfase

HTM toont model van nieuwe tram TINA aan publiek

HTM TINA tram
Foto: Nieuw model HTM tram de TINA. HTM/Sicco van Grieken.

HTM opent de deuren voor het publiek om een nieuw trammodel (TINA) te laten zien. HTM en Zwitserse fabrikant Stadler zijn bezig met de voorbereidingen om het voertuig operationeel te maken. De TINA zal naar verwachting in 2026 door de Haagse regio gaan rijden, nadat de trajecten van tram 1, 6 en 12 zijn aangepast.

Voordat de definitieve bouw van de TINA begint, wordt in nauwe samenwerking met Stadler de designfase doorlopen. “Het publiek is van harte uitgenodigd om het schaalmodel van de 22 meter lang en 2.65 meter breed TINA te bezichtigen”, aldus de Haagse vervoerder.

Virtual reality

Het model omvat een cabinedeel dat overeenkomt met het beoogde ontwerp. Het passagiersgedeelte is voorzien van stoelen, een rolstoelplaats, stangen en dergelijke, maar heeft nog geen plafond en deuren. Met behulp van een Virtual Reality-bril kunnen bezoekers een voorproefje krijgen van hoe de TINA er uiteindelijk uit zal zien.

Details

Sommige details zijn al vastgesteld, zoals de kleur van de stoelen. Tijdens het bezoek aan de TINA hebben bezoekers de mogelijkheid om hun voorkeur uit te spreken over verschillende aspecten, variërend van de vorm van de vasthoudstangen tot de kleur van de vloerbedekking.

Geïnteresseerden kunnen op zaterdag 18 november en woensdagmiddag 22 november naar de HTM-locatie aan de Zinkwerf 71 in Den Haag komen.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Merijn van Merrienboer

2 reacties op “HTM toont model van nieuwe tram TINA aan publiek”

Rudolf Fabrie|09.11.23|21:26

Jammer dat er in deze nieuwe trams nauwelijks zitplaatsen zijn.

Dennis Wijmer|09.11.23|20:28

Mooi hoor, die mooie nieuwe trams . Zou nog leuker zijn, als de kaartjes wat minder duur werden. Duurste o.v. van europa. En vervoer bij uitstek ook voor de mensen met lagere inkomens, beperking etc. Rib uit je lijf, het haagse o.v.
Een beetje meer basic, en vooral ook betaalbaar, zou maatschappelijk gezien geen kwaad kunnen. Maar ik vermoed dat directie en managers,met boven-modaal inkomens zich daar misschien weinig bij kunnen voorstellen.