Fietsenstalling

Ruim vijfhonderd nieuwe fietscollega’s op NS-stations

Fietsenstalling NS Tilburg
Foto: Fietsenstalling station Tilburg. Foto ter illustratie. Lithuaniakid

De NS heeft 537 nieuwe collega’s verwelkomd die vanaf nu zullen werken in fietsenstallingen op verschillende stations. Voorheen waren deze medewerkers werkzaam bij stichting RataPlan of CPA Services, waar ze actief waren in 51 fietsenstallingen en 5 fietsreparatielocaties verspreid over het land.

Met 40 procent van de reizigers die met de fiets naar het station komen, zijn deze nieuwe collega’s voor veel mensen al vertrouwde gezichten, aldus de NS. “Fiets en trein zijn een ideale combinatie, en deze collega’s hebben vaak zowel het eerste als het laatste contact met onze reizigers”, zo benadrukt NS-directeur Wouter Koolmees de relatie tussen de fiets en de trein.

Een van de nieuwe collega’s is Mike van den Brink. Hij begon zestien jaar geleden in de fietsenstalling van Hilversum en onderstreept het belang van deze samenwerking. “We leiden medewerkers op tot volwaardig fietsenmaker, zodat ze weer volledig aan de slag kunnen. Dat kan een jaar of meerdere jaren duren. We nemen de tijd die nodig is.”

Glimlach

In de fietsenstallingen werken collega’s met en zonder een afstand tot de arbeidsmarkt. NS ziet zichzelf als maatschappelijk werkgever en streeft naar eigen zeggen naar duurzame banen op de lange termijn. “We zien reizigers vaak kort, maar het is fijn als je iemand in dat korte moment een glimlach kan bezorgen door een fijne werkdag te wensen”, voegt Mike daaraan toe. “Daar word je zelf ook vrolijk van.”

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer