6.000 Formule 1-fans

Connexxion: bussen naar Zandvoort veel drukker dan vorig jaar

Formule 1 Zandvoort
Foto: Formule 1 race in Zandvoort. kivnl

De bussen van Connexxion die reizigers naar de Dutch Grand Prix vervoeren zijn dit jaar al veel drukker dan rond dezelfde tijd vorig jaar, meldt een woordvoerder. Dat kan volgens hem te maken hebben met de gewijzigde openingstijden van het circuit, dat een uur eerder de deuren opende. De busvervoerder bracht ongeveer 6.000 Formule 1-fans naar het circuit. 
“Het is heel erg druk, veel drukker dan vorig jaar. Het lijkt erop dat mensen vroeger naar Zandvoort reizen. Vorig jaar zaten rond een uur of acht zo’n tien tot vijftien mensen in de bus, nu was de bus rond deze tijd al vol”, zegt Rick de Vries, woordvoerder en buschauffeur. In Zandvoort konden de fans rond acht uur al naar binnen.

Zuidas

Ook op de Amsterdamse Zuidas is het bij de Connexxion-bussen erg druk. “We zetten daar langere bussen in om meer mensen weg te kunnen brengen. Dat is ook de locatie waar mensen hun auto kunnen parkeren om verder te reizen met de bus”, aldus de woordvoerder. Met name mensen die van ver komen maken van deze reiswijze gebruik, zegt hij.

Connexxion verkoopt speciale buskaartjes om naar het circuit te reizen. Daar waren donderdagmiddag al bijna 2000 van verkocht. Op het circuit worden elke dag zo’n 105.000 bezoekers verwacht. De vervoerder rijdt op alle racedagen tussen 08.00 uur en 12.00 uur en tussen 16.30 uur en 20.00 uur met aanvullende buslijnen naar het circuit van Zandvoort vanaf station Haarlem. Dat zijn de lijnen 300 en 356.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Merijn van Merrienboer/ANP