Concurrentiestrijd

Italiaanse spoorwegmaatschappij wil uitbreiden naar Nederland en België

Hogesnelheidstrein
Hogesnelheidstrein van het Italiaanse bedrijf Trenitalia. Foto: Shutterstock/olrat

De Italiaanse nationale spoorwegmaatschappij Ferrovie dello Stato Italiane (FS) wil de concurrentiestrijd aangaan op het Europese spoor. Volgens de Britse zakenkrant Financial Times heeft FS de zinnen gezet op het exploiteren van een verbinding tussen Brussel en Parijs. Daarbij wordt ook gekeken naar een verbinding van Amsterdam naar Brussel, zodat die trein kan aansluiten op de verbinding naar Parijs. Daarna wil FS nog verder uitbreiden met een treindienst naar Berlijn.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl