Frankfurt Airport

Ebusco levert aangepaste modellen van 3.0 bus aan luchthaven

Ebusco 3.0
Foto: Een Ebusco 3.0 bus. Deze is nog niet aangepast voor luchthavenvervoer. Foto: Ebusco

Ebusco gaat vier aangapste 3.0 buusen van 12 meter leveren aan Frankfurt Airport (Fraport) met een optie voor nog eens vier bussen. Dat is het resultaat van een overeenkomst die Ebusco getekend heeft met de grootste luchthaven van Duitsland.

Hoewel de 3.0 bussen al op verschillende plekken in Nederland en Duitsland worden ingezet, is het voor het eerst dat bussen van Ebusco op een luchthaven gaan rijden. De bussen zijn specifiek aangepast voor het luchthavenvervoer, zo is er onder meer rekening gehouden met de hoogte van de bussen, “Ebusco heeft met succes onze eisen voor hoogtebeperkingen aangepakt in het aanbestedingsproces”, aldus Thorsten Clemens, project manager fleetmanagement bij de luchthaven

Koers bepalen

De luchthaven van Frankfurt heeft als doelstelling om voortdurend de CO2-uitstoot te verminderen en tegen 2045 niks meer uit te stoten (de uitstoot van vliegtuigen daar gelaten). “Duurzame mobiliteit speelt een cruciale rol in onze doelstellingen en is een essentieel onderdeel van onze toekomstgerichte grondafhandelingsactiviteiten op de grootste luchthaven van Duitsland. De Ebusco 3.0 bussen zijn de eerste elektrische bussen in onze vloot en zullen de koers bepalen voor de komende jaren.”, vervolgt Clemens.

Bij het Deurnese bedrijf, dat momenteel in een uitdagende fase zit, zijn ze blij met de overeenkomst. “We kijken uit naar onze samenwerking met Frankfurt Airport en hopen in de toekomst onze aanwezigheid in de luchthavensector versterken”, aldus Wolfgang Hackauf, sales director bij Ebusco.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer