Ongeval

Stadsbus botst tegen chocoladewinkel in Den Bosch

Elektrische bus Arriva in Den Bosch (foto: Arriva)
Foto: Ter illustratie een bus in Den Bosch Arriva

Een stadsbus heeft op maandagochtend de gevel van chocoladewinkel Coco and Sebas in Den Bosch geramd. Dat meldt Omroep Brabant. Het is de tweede keer in een paar dagen tijd dat er een ongeval met een bus in de Brabantse hoofdstad plaatsvindt. 

De buschauffeur nam de bocht naar Achter het Verguld Harnas op maandagochtend te krap, met een botsing tegen het pand tot gevolg. De omvang van de schade is nog niet bekend, maar op de eerste beelden lijkt de bus vast te zitten onder een uitstekende eerste verdieping. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

Emma van der Beek, medewerker van Coco And Sebas, schrok van het nieuws en spoedde zich naar de winkel: “Rond 11.00 uur kreeg ik een foto van mijn manager, waarop te zien was dat de bus vastzat. Ik was al onderweg en toen ik hier aankwam, was alles al opgeruimd. Het verbaast me niet echt dat zoiets gebeurt. De ruimte hier is erg beperkt. De bus moet eerst om een lantaarnpaal heen manoeuvreren en soms staan er scooters in de weg. Nu staat er ook nog een steiger, wat de bocht nog lastiger maakt”, zegt ze tegenover Omroep Brabant.

Schriftelijke vragen

Opmerkelijk genoeg werd afgelopen zaterdag, even verderop op Achter het Wild Varken, een bushokje aangereden. De buschauffeur raakte met de spiegel de constructie, waardoor verschillende ruiten sneuvelden, zo berichtte het Brabants Dagblad destijds. Naar aanleiding van deze incidenten heeft de partij VOOR Den Bosch vragen gesteld aan het gemeentebestuur, over onder meer de busroute en de camera’s in de bus die de spiegels hebben vervangen.

Lees ook:

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Merijn van Merrienboer