Kortingsactie

NS geeft om dierenwelzijn en stopt samenwerking met Dolfinarium

Dolfijn
Foto: een dolfijn. Tara Lambourne

De NS stopt na jaren de samenwerking met het Dolfinarium. De combinatie van een treinkaartje en toegang tot het zeezoogdierenpark in Harderwijk is vanaf oktober niet meer beschikbaar. De spoorwegmaatschappij geeft aan dat zorgen over het dierenwelzijn hiervoor de reden zijn. 

Door gesprekken met actiegroep Bite Back te voeren kwam NS tot dit besluit, meldt een woordvoerster van de NS aan het ANP. De huidige samenwerking eindigt op 30 september. “Op zo’n moment heroverweeg je het aanbod opnieuw kritisch”, zegt de NS. “We zijn met Bite Back in gesprek gegaan en op basis van die inzichten hebben we besloten dat het Dolfinarium niet meer in het aanbod past.”

NS volgt hiermee het voorbeeld van onder andere de ANWB, HEMA, en supermarktketens Spar en Lidl om geen kaarten meer voor het Dolfinarium te verkopen.

Het Dolfinarium was niet bereikbaar voor commentaar.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer/ANP