Brussel Expo

Busworld Europe keert na vier jaar terug

Elektrisch laadstation voor de Mercedes-Benz eCitaro met volledig elektrische aandrijving in de busfabriek in Mannheim. Foto: Daimler Buses

Na een afwezigheid van vier jaar keert Busworld Europe terug en het belooft naar eigen zeggen dit keer groter en beter dan ooit te worden. De langverwachte 26e editie van Busworld Europe zal plaatsvinden van 7 tot 12 oktober 2023 in Brussel. Busliefhebbers, voertuigfabrikanten en professionals uit de hele wereld komen samen. 

Busworld kondigt met veel enthousiasme een indrukwekkende line-up van nieuwe exposanten uit verschillende regio’s over de hele wereld aan. Deze editie verwelkomt enkele gerenommeerde namen, waaronder Ermisbus uit Griekenland, Gelushi uit Egypte, Habas uit Turkije, Ikarus uit Hongarije, JBM uit India, Rampini uit Italië, Skoda uit Tsjechië, Steyr Automotive uit Oostenrijk, TAM uit Slovenië en VagBus uit Roemenië. Ook aan de zijde van de leveranciers zijn er nieuwe toevoegingen. De volledige lijst met exposanten, die op dit moment meer dan 400 deelnemers bevat, is te raadplegen op de website van Busworld Europe.

Europese ZEB-conferentie

Een extra dimensie aan het evenement is dat voor het eerst de Europese Zero Emission Bus (ZEB) Conferentie gelijktijdig plaatsvindt met Busworld Europe. In voorgaande jaren vonden edities van de Europese ZEB-conferentie plaats in prominente steden zoals Parijs (2021), Keulen (2018) en Londen (2016), maar dit jaar komt het samen in Brussel. Met naar verwachting 450 deelnemers uit de sector van zero emissiebussen en -coaches, belooft de 5e editie van de Europese ZEB-conferentie een inzichtelijk platform te zijn voor ideeën en innovaties.

Busworld Digital Awards

Met het oog op de toenemende betekenis van digitalisering in het openbaar vervoer introduceert Busworld Europe een nieuwe categorie prijzen – de Busworld Digital Awards. Terwijl de traditionele Vehicle Awards blijven om uitmuntendheid in de fysieke productcategorie te eren, zullen de nieuwe Busworld Digital Awards de vindingrijkheid en creativiteit van digitale oplossingen, in de schijnwerpers zetten.

Met deze ontwikkelingen wil Busworld de rol van digitale innovaties in het verbeteren van veiligheid, efficiëntie en algemene gebruikerservaring in bussen en coaches stimuleren en erkennen.

Busworld vindt plaats van 7 t/m 12 oktober in het Brussels Expo.

Via deze link kunt u zich kosteloos aanmelden voor het evenement.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer