Prijzen

Delft Hyperloop is ‘revolutionair’ volgens jury European Hyperloop Week

Delft Hyperloop
Foto: archiefbeeld van Delft Hyperloop

Delft Hyperloop heeft op de European Hyperloop Week in Edingburgh opnieuw de prestigieuze innovatie award gewonnen. Net als vorig jaar in Hilversum, ging het universiteitsteam uit Delft er met de prijzen vandoor. Behalve de prijs voor meest innovatieve pod, namen de studenten van de TU Delft ook de Mechanical Award en twee Full-Scale Awards mee naar huis. “Als team zijn we enorm trots op de pod die we als team gedemonstreerd hebben”, laat Delft Hyperloop weten in een persbericht.

Het team van Delft Hyperloop kreeg een week lang de tijd om de (winnende) pod te demonstreren in het Schotse Edingburgh. Afgelopen zaterdag moesten alle 23 teams hun innovaties op het gebied van de hyperlooptechnologie presenteren. Delft Hyperloop wist, net als vorig jaar in Hilversum, de jury ervan te overtuigen dat ze de meest innovatieve pod gebouwd hebben. “Het was een euforisch moment de pod te zien zweven terwijl een enorm publiek aan toeschouwers ons aan het toe juichen was” Aldus Umika Bhagole, Team Captain van Delft Hyperloop.

Grote stappen

Delft Hyperloop zegt in het afgelopen jaar drie grote stappen te hebben gemaakt op het gebied van innovatie. “Als eerst heeft het studenten team van de TU Delft een motor gebouwd die nog nooit eerder ter wereld op deze schaal gebouwd is en enorm efficiënt is. Deze motor stuwt het voertuig niet vanuit de baan voort maar bevindt zich direct op de pod. Hierdoor zitten er veel minder kostbare materialen in de baan wat ervoor zorgt dat de infrastructuur een stuk makkelijker en goedkoper te implementeren zal zijn”, legt het studententeam uit in een persbericht.

Revolutionair

De tweede stap die het team heeft gemaakt is door de pod voor het eerst volledig zwevend met een energieverbruik van 0 Ampère te presenteren. Naast dat het team een zwevende pod met een schaalbare motor heeft gebouwd heeft Delft Hyperloop ook een koelingssysteem gebouwd voor het voertuig dat operationeel is in een vacuüm omgeving. Naast de Innovatie Award heeft Delft Hyperloop ook de Mechanical Award gewonnen.

Delft Hyperloop was volgens de jury van de European Hyperloop Week revolutionair omdat ze en capsule hebben gebouwd met daarin een koelingssysteem voor een vacuüm omgeving. In deze extreem lichte carbon fiber capsule zaten de componenten die optimaal werken in een niet- vacuüm omgeving. Dit zal in de toekomst ook de cabine zijn waarin passagiers vervoerd kunnen worden.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl