Storm Poly

Noord-Hollandse dienstregelingen langzaam weer opgestart na storm

Tram GVB in Amsterdam
Tram van GVB rijdt door Amsterdam. Foto: ProMedia/Sander van Vliet.

De hinder op wegen die door storm Poly is veroorzaakt, begint af te nemen. Rijkswaterstaat meldt dat weginspecteurs bezig zijn om wegen snel weer vrij te geven. Vervoersmaatschappijen geven aan dat de dienstregelingen weer langzaam worden opgestart. 

Vervoersbedrijf Connexxion meldt dat de dienstregeling in Noord-Holland weer gestaag is opgestart. In Noord-Holland Noord, Gooi en Vechtstreek, Amstelland-Meerlanden, Haarlem-IJmond en in de Zaanstreek rijden de meeste bussen weer, aldus Connexxion.

Amsterdam

Verschillende wegen in Amsterdam worden nog geblokkeerd door omgewaaide bomen, waardoor het openbaar vervoer grotendeels nog niet kan rijden. Zo zijn veel bovenleidingen van trams gesneuveld. De trams rijden deze woensdag om veiligheidsredenen helemaal niet meer. Mogelijk rijden ook donderdag een deel van de dag nog geen trams, zo valt te lezen op de website van GVB.

Inmiddels wordt het metroverkeer weer opgestart, meldt een woordvoerder van het GVB. “Het duurt nog even voordat ze daadwerkelijk allemaal weer rijden.” Ook gaan er weer twee bussen rijden op lijn 22, tussen station Sloterdijk en station Muiderpoort.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer/ANP