Hitteplan

ProRail is hittebestendig, maar de praktijk is soms weerbarstig

De bovenleidingen van ProRail lopen door het hele land heen en vaak op plekken waar momenteel nog geen netaansluiting is. Foto: Flickr/Rob Dammers. Foto: Flickr/Rob Dammers.

Nederland ‘zucht’ onder de eerste warme dagen van het jaar. Althans, een deel van de bevolking dan. De warmte zorgt voor een andere manier van leven, zoals ook kou dat doet. Bij ProRail hebben ze zich erop voorbereid en geldt er een hitteplan, bij extreem hete dagen. Dat is nu nog niet het geval, maar toch houdt de spoorbeheerder rekening met het onverwachte. “Als het 25 graden of hoger is, worden er maatregelen genomen”, zegt woordvoerder Mirjam de Witte.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Jeroen Baldwin