Werknemers

‘Internationaal Treinen event’ in teken van gedragsverandering

Eurostar en Thalys
Het nieuwe Eurostar-logo gepresenteerd op de treinstellen van Eurostar en Thalys. Foto: ProMedia/Sander van Vliet. Foto: ProMedia/Sander van Vliet.

Waar het bij sommige werkgevers heel normaal was om voor een vergadering het vliegtuig naar Londen, Parijs of Berlijn te pakken, wordt er tegenwoordig veel meer waarde gehecht aan duurzaam reizen. Waarom zouden dat soort werkgerelateerde tripjes niet gewoon met de trein kunnen? Over dit onderwerp gaat het tijdens het Internationaal Treinen event van Anders Reizen. 

Gedurende het event staat gedragsverandering en het daarop sturen door de werkgever centraal. Veel grote bedrijven hebben de mond vol van duurzame ambities als het aankomt op internationaal reizen. Maar hoe breng je die duurzame ambities in praktijk en neem je medewerkers daarin mee? Dat blijkt vaak nog een grote uitdaging.

Panelgesprek

Aan het panelgesprek nemen deel Reint Jan Renes (gedragswetenschapper aan de HvA), Jeannine Peek (managing director Capgemini Nederland) en Gijs Swaans (internationaal travel expert bij Egencia). In het panel gaat het onder andere over de vraag wat er nodig is om de keuze voor de trein binnen Europa laagdrempelig te maken. ‘Veel werknemers ervaren belemmeringen om de internationale trein te pakken. We onderzoeken tijdens dit event hoe werkgevers en werknemers direct aan de slag kunnen met oplossingen’, stelt de organisatie.

Het evenement is op dinsdag 20 juni e zal volledig digitaal plaatsvinden tussen 10.00 uur en 12.00 uur. De toegang voor het evenement is gratis. Het event is bedoeld voor beleidsmakers die werkzaam zijn voor een organisatie met meer dan 500 medewerkers.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer