Onderzoek

Personeelstekort NS structureel: ‘Hoofdconducteurs ontevreden over werk’

Conducteur NS
Foto ter illustratie. Foto: ProMedia/Sander van Vliet.

De Nederlandse Spoorwegen kampt nu al twee jaar met een dringend personeelstekort. Om het probleem in kaart te brengen heeft Boston Consulting Group onderzoek gedaan naar de aanpak van het capaciteitsprobleem bij de NS. Een van de belangrijkste uitkomsten is dat de personeelsproblemen op lange termijn niet opgelost zijn, ondanks de huidige afgeschaalde dienstregeling. De onderliggende oorzaak van de problemen ligt in de tevredenheid van de hoofdconducteurs. ‘Het werk moet weer aantrekkelijk worden’, zo valt te lezen in het onderzoek.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander Van Vliet

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.