91-jarige voert actie om verdwenen stationstrapje Naarden-Bussum
De 91-jarige Dick Barendsen moet sinds de renovatie van station Naarden-Bussum een stuk verder lopen om het perron te bereiken. Zelfs de tijdelijke trap naar het perron is weggehaald. Barendsen komt daarom in actie: “Ik snap de filosofie van ProRail niet.”
Barendsen woont op vijf minuten lopen van station Naarden-Bussum, precies aan de zuidkant van het station die door de renovatie een stuk ontoegankelijker is geworden. De 91-jarige inwoner van Bussum is zelf als ambtenaar veel betrokken geweest bij de ontwikkeling van spoorlijnen en stations in Amsterdam in de jaren ’80 en is inmiddels al lang met pensioen. Hij zet zich momenteel in om de verdwenen stationstrap terug te krijgen, zodat hij en veel andere reizigers niet honderd meter extra moeten lopen.
Over de rest van de renovatie is Barendsen zeer te spreken: “Het is erg mooi geworden. Ook goed dat de fietsenstalling een stuk groter is. Alleen ik snap niet waarom alles centraal moet. Het perron is vanaf beide zijden helemaal niet meer toegankelijk.” Oorspronkelijk was aan de zuidzijde van het perron een trap en stonden er OV-paaltjes. Beiden zijn bij de renovatie verwijderd, tot onbegrip van Barendsen. “Ik snap het idee erachter niet.”
Na de renovatie stond tussen de struiken een houten tijdelijke trap naar het perron. Dat was voor Barendsen al een kleine oplossing, maar dat trapje is van de een op andere dag verdwenen. Op de plek van dat trapje heeft Barendsen nu een bord geplaatst met het verzoek om de trap terug te plaatsen. “Ik vind timmeren erg leuk, dus heb ik samen met mijn dochter een bord in elkaar gezet. Ik heb bewust erop geschreven dat ik een 91-jarige man ben, dan krijgt het misschien meer aandacht. Terwijl ik eigenlijk gewoon nog best goed ter been ben en zou kunnen omlopen. Ik doe het meer voor mijn medebewoners.”
Kleinzoon Max heeft een foto met de situatie van zijn opa op LinkedIn geplaatst. De post heeft na een dag al meer dan 4.000 duizend likes. “Ik hoorde van mijn kleinzoon dat zoveel mensen mij hebben gezien. Leuk dat ik nog zoiets mag meemaken.”
De social-media post heeft ook aandacht gekregen van de Gemeente Gooise Meren. De gemeente heeft contact opgenomen met ProRail. ProRail gaat binnenkort met Barendsen in gesprek over een oplossing.
Lees ook:
- Bestuursakkoord: āOpenbaar vervoer in 2040 volledig toegankelijkā
- Stress door kapotte liften op treinstations
U las zojuist Ć©Ć©n van de gratis premium artikelen
Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding
Bent u al abonnee?