‘Wat je ook van marktwerking vindt, het OV is ontzettend verbeterd’

Pedro Peters
Via Pedro, vrij te gebruiken

Na ruim 22 jaar heeft Pedro Peters de OV-sector verlaten. In een afscheidsinterview blikt hij terug op de lange periode waarin hij aan het roer stond bij GVU, RET en branchevereniging OV-NL. “In al die jaren is marktwerking de grootste verbetering geweest. Het was haast om te schamen hoe log en inefficiënt de OV-bedrijven waren.”

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

6 reacties op “‘Wat je ook van marktwerking vindt, het OV is ontzettend verbeterd’”

Wijnand van Heerde|03.02.22|11:26

Als je met pensioen gaat en achter je een spoor van vernieling achterlaat, moet je jezelf wel voor de gek houden met een illusie. Het rammelt aan alle kanten en de bodem is nu zo dun, dat je beter kunt vluchten, met pensioen gaan of eervol laten ontslaan. Hierdoor laat je wel anderen op de blaren zitten, door een vuur die deze personen met een illusie in hun hoofd hebben veroorzaakt.

Het OV is net zo gammel als de zorg in Nederland. Het kan niet erger worden, want het is al zo erg.

kees boer|11.01.22|20:15

Nou dat kan ik niet zeggen de doorsnee reiziger moet alles maar pikken en slikken

Pat Rick|10.01.22|15:54

Marktwerking zou niet verward moeten worden met efficiënt werken. OV zou een voorbeeld moeten nemen aan de drinkwaterbedrijven in Nederland: ze maken het beste en goedkoopste drinkwater van de wereld. Juist omdat het eigenlijk een saaie, degelijke bedrijfstak is.

Men zou moeten ont-manage-n (minder managers die alleen maar Excel kennen) en het geld dat daarmee bespaard wordt gebruiken voor verbetering van de dienstverlening. Dus eigenlijk de weg terug, maar wel bedrijfsmatig werken.

arie smit|08.01.22|16:46

“‘Wat je ook van marktwerking vindt, het OV is ontzettend verbeterd’”
dit is het bericht van een dromer uit de top geen klant of chauffeur weinig oog heeft voor de werkelijkheid

Arthur van der Linden|05.01.22|07:21

Het OV is nog nooit zo slecht geweest dankzij de aanbestedingen. Net zoals Paul Wieringa al zegt Alibaba bussen (byd). Afwachten wat de nieuwe consessies gaan doen maar leuker wordt het niet.

Paul Wieringa|04.01.22|13:36

Marktwerking een zegen? Als ik zie dat de kwaliteit van het OV en vooral het streekvervoer achteruit is gehold een zegen? Inefficiency wegsnijden is goed, doordraven en de streekvervoerders maximaal uit laten knijpen absoluut niet. Gevolg: veel te krappe rijtijden, rituitval (vroeger een doodzonde, nu vanwege calculerende vervoerders niet meer). En wat te denken van Alibaba-bussen vanwege alleen maar de prijs? Dus weg kwaliteit!