NS-directeur Marjan Rintel nieuwe vicevoorzitter Mobiliteitsalliantie

Marjan Rintel. Foto: NS
Marjan Rintel. Foto: NS

NS-president-directeur Marjan Rintel is aangetreden als vicevoorzitter van de Mobiliteitsalliantie. Ze neemt het stokje over van Steven van Eijck, die is benoemd tot voorzitter. Die positie was vacant door het vertrek van Frits van der Bruggen als voorzitter van de ANWB en de Mobiliteitsalliantie. De benoeming van het tweetal is vrijdag bekrachtigd tijdens het voorzittersoverleg.

In de Mobiliteitsalliantie zijn 25 grote organisaties op het gebied van mobiliteit verenigd, waaronder alle OV-bedrijven en branchevereniging OV-NL. Zij hebben tot doel de transitie naar een slim, flexibel, duurzaam en veilig mobiliteitssysteem te bevorderen.

“Nu is de tijd om met lef en ambitie te investeren. We moeten groot denken, want er komt – vroeg of laat – een tijd na corona en dan is optimale mobiliteit harder nodig dan ooit”, aldus Rintel, sinds oktober 2020 president-directeur van NS. “Als vicevoorzitter van de alliantie zet ik me ervoor in dat onze mobiliteit zo slim, flexibel en zo duurzaam mogelijk is.”

Steven van Eijck

Dat Van Eijck in de rol van voorzitter stapt, noemt de Mobiliteitsalliantie ‘een logische stap’. De RAI Vereniging-voorzitter stond als medeoprichter al aan de wieg van de alliantie. Als vicepresident heeft hij de afgelopen twee jaar een belangrijke rol gespeeld bij de positionering als gesprekspartner over de inrichting van het mobiliteitssysteem en verankeren van mobiliteit in landelijke en regionale plannen.

Van Eijck: “We staan als samenleving voor grote opgaven. Een optimale mobiliteit draagt bij aan de oplossing van vraagstukken op het gebied van wonen, van verduurzaming, van economische groei en bovenal, mobiliteit draagt bij aan een gezonde samenleving. Dat vraagt om scherpe keuzes om ervoor te zorgen dat mobiliteit een prominente plek krijgt in het regeerakkoord inclusief bijbehorende financiering.”

Lees ook: Marjan Rintel benoemd tot nieuwe president-directeur NS

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.