Gedeelde taxirit voor veel kankerpatiënten niet ideaal

Ziekenhuis, taxi's
Bron: Vincent Krabbendam, ProMedia



Mensen die voor kankerbehandeling per taxi naar het ziekenhuis reizen, zijn niet altijd even tevreden over dat zittend ziekenvervoer. Met name de wachttijden en het moeten delen van de taxi is voor veel kankerpatiënten een probleem. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiënten-organisaties (NFK).

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Vincent Krabbendam

4 reacties op “Gedeelde taxirit voor veel kankerpatiënten niet ideaal”

Frank te Grotenhuis|14.01.21|17:51

Helemaal mee eens, dat ze daar nu pas mee komen.

Dit is toch al jaren bekend???

Marco Mens|08.01.21|13:04

Uitgeknepen tarieven die gebruikt worden voor gecombineerd zittend taxivervoer. En jij kan als ondernemer je klant gaan uitleggen dat het tarief wat de taximeter berekend marktconform is (vastgesteld door de overheid). Of het lagere afgesproken tarief wat je betekend hebt het juiste bedrag is Voor het vervoer wat hij van jou gevraagd heeft.. A-B en B-A.
Kwaliteit is meer als de bovenstaande opsomming! Verzekeringsmaatschappijen en hun medewerkers zouden zich meer en beter moeten inleven.

Marco Mens|08.01.21|12:53

@taxivolendam volledig mee eens! Als de klant die al jaren enkel en alleen met jouw bedrijf reist. Moet hij als patiënt met welke ziekte ook ineens met een volslagen onbekend taxibedrijf en chauffeur gaan rijden. Welke ook nog eens niet van a naar b en van b naar a rijdt, omwille van de kosten. Sterker nog als de klant de Top polis van een verzekeraar betaald mag hij wel een vrije keuze maken maar vergoed de verzekeringsmaatschappij volgens “marktconforme” tarieven. Daarmee bedoelend de

Taxi Volendam|08.01.21|11:32

Jammer dat NFK de vergoedingen voor patienten vervoer niet op haar lijstje heeft staan.
Kwaliteit kost nou eenmaal geld.
Voor een dubbeltje op de eerste rang werkt niet.
De verzekering maatschappijen hebben keuze vrijheid voor patienten vervoer aan banden gelegd, waar de verzekerde en het lokale Taxibedrijf de dupe van zijn geworden.
Dit verbeter je niet met nog meer regelgeving zoals die van de laatste 20 jaar.
Ziekenvervoer is bij grote vervoersmaatschappijen onder gebracht wat niet werkt!