Rover: zet in op groei van het OV in plaats van bezuinigingen

Coronamaatregel in Arriva-bus Breda
Foto Inge

Het transitieplan in het openbaar vervoer moet niet op besparingen zijn gericht, maar op herstel. Daarvoor pleit reizigersvereniging Rover in een brief aan de Tweede Kamer. Volgens Rover is het een slechte keuze om het aanbod te verlagen nu de reizigersaantallen zijn teruggelopen. In plaats daarvan zou juist moeten worden ingezet op het verhogen van de vraag naar het OV.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

2 reacties op “Rover: zet in op groei van het OV in plaats van bezuinigingen”

Pat Rick|07.12.20|15:26

Dit Randstad-RER is hoogfrequent, hoogwaardig, hoogcapaciteitsvervoer. Vanaf de hubs kunnen dan bussen rijden, maar ook met de fiets voor de last-mile.

Om de stikstofopname door de natuur te beperken moet men niet alleen kijken naar technische oplossingen. Maar landbouw ook een oplossing laten bieden door het verbouwen van lupine. Dit gewas neemt veel stikstof op en kan gebruikt worden voor vegatarische producten. En laat RWS dit plantje ook in de berm telen (waar het nu al soms te vinden is).

Pat Rick|07.12.20|15:25

Laat Rover plannen promoten voor meer metro in de Randstad. Laat metro de ruggegraat zijn voor OV in MRA en zo een autoloze lifestyle ondersteunen. En de blauwe tram bij Haarlem laten terugkeren als blauwe metro tussen het strand en A’dam-Zuid (want tram/bus zijn te langzaam) en verder door naar Almere (IJmeerlijn). Als de N/Z-lijn dan vanaf Hoofddorp wordt doorgetrokken naar Leiden, en daar aansluit op het doorgetrokken netwerk van MRDH, dan ontstaat voor de westelijke Randstad een RER-systeem