Waarschuwing machinist Stefan en buschauffeur Bart: het OV is geen uitje

Machinist Stefan Tames en buschauffeur Bart van Leersum

NS-machinist Stefan Tames en Connexxion-buschauffeur Bart van Leersum hebben vrijdagmiddag op Twitter een gezamenlijke oproep gedaan aan reizigers om de trein, tram, metro, bus of veerpont niet te gebruiken voor een dagje uit. Het openbaar vervoer is volgens hen bedoeld voor mensen in cruciale beroepen.

Tames en Van Leersum geven aan ‘de bui al te zien hangen’ en bang te zijn dat het vanwege het verwachte mooie weer druk wordt in het OV. Tames: “Geniet van de zon in de tuin of op je balkon, maar maak geen gebruik van het openbaar vervoer om op pad te gaan.”

Van Leersum: “Ga je er wel op uit met het OV, besef dan dat je letterlijk plekken bezet houdt van mensen die nu cruciale beroepen uitoefenen.” Tames vult aan: “Laat de ruimte buiten en in het openbaar vervoer aan hen die het land nu draaiende houden, ook met het mooie weer.”

OV-NL

Alle OV-bedrijven en ProRail drukken reizigers op het hart om komend weekend zo veel mogelijk thuis te blijven. Voorzitter Pedro Peters van OV-NL: “We doen er alles aan om Nederland in beweging te houden voor bijvoorbeeld medisch personeel, mantelzorgers, schoonmakers en vakkenvullers die naar hun werk moeten. Maar voor hun veiligheid en die van onze medewerkers mogen onze voertuigen en stations niet te vol zijn. De trein, metro, tram of bus is even geen uitje. Lekker weer of niet: Laat het OV aan mensen die het echt nodig hebben. Dus zorg voor elkaar, blijft huis als je niet hoeft te reizen.”

Bekijk de videoboodschap van Stefan Tames en Bart van Leersum:

Auteur: Marieke van Gompel

5 reacties op “Waarschuwing machinist Stefan en buschauffeur Bart: het OV is geen uitje”

Erik Mulder|07.04.20|11:45

Pierre van Aert reageert op iets wat niet aan de orde is. Machinist en buschaufeur doen een oproep. Er staat nergens dat ze passagiers dwingen hun bestemming te noemen. Machinist en buschauffeur gedragen zich zoals het hoort: spreek mensen aan op onvoorzichtig gedrag.

Hans van Bemmelen|07.04.20|11:26

onder normale omstandigheden heeft van Aert gelijk maar nu maakt hij zichzelf belachelijk

John de Geus|05.04.20|02:50

Pierre ik dacht dat iemand van jou leeftijd wel meer verstand had.

Pierre van Aert|04.04.20|12:10

Ik vind dat de machinist, conducteur en buschauffeur daar geen moer mee te maken heeft, waarom een passagier die reis maakt.

Paul Verbuijs|04.04.20|11:39

Ook ik ben buschauffeur en mijn idee is ook dat 95% van de passagiers (en dat zijn er maar weinig deze dagen) gewoon naar de stad of familie gaan . Ook het meerendeel en dat is jeugd gaan met het O.V. om naar vrienden o.i.d. te gaan en de afstand in de bussen is ook ver te zoeken . Als je dan tactisch vraagt joh zou het niet verstandig zijn om uit elkaar te gaan zitten krijg je de meest rare uitspraken, veelal wij krijgen het toch niet.