Arriva en Bredase hogeschool werken samen aan toekomst van OV

Breda University of Applied Sciences (BUAS) en Arriva gaan samenwerken in een zogenoemde learning community. Beide partijen willen van elkaar leren en elkaar zodoende versterken op het gebied van mobiliteitsvraagstukken. Doel is inspelen op nieuwe ontwikkelingen in het openbaar vervoer (OV). Kennis delen ze onder meer via gezamenlijke studieprojecten, werkbezoeken, stages en gastcolleges.

Multimodaliteit, data, duurzaamheid, de reiziger centraal – dat zijn de kreten als het gaat om de toekomst van het OV. Over de implicaties hiervan willen BUAS, het voormalige NHTV, en Arriva kennis en ervaring uitwisselen. Ze tekenden hiervoor woensdag een vierjarige overeenkomst.

Gaming

Het mes snijdt aan twee kanten, benadrukken de partijen. Studenten kunnen aan de slag met vraagstukken, wat het onderwijs “een impuls” geeft. BUAS spreekt van een “inspirerende, interactieve leer- en werkomgeving waarin studenten en docenten worden uitgedaagd actief deel te nemen aan een internationaal netwerk van topspecialisten in het vakgebied.” Arriva heeft de mogelijkheid om de kennis bij BUAS “te vertalen naar de OV-sector.”

Voor samenwerking met andere disciplines is binnen de learning community “alle ruimte”. In de ontwikkeling van nieuwe services aan reizigers zou samenwerking gezocht kunnen worden met de opleiding Hospitality. De opleiding Gaming zou kunnen meedenken over invulling van de groeiende behoefte aan een sterkere (virtuele) beleving in nieuwe ov-voertuigen of bij haltes.

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.