Connexxion wil veerdienst Genemuiden van de hand doen

Vervoersbedrijf Connexxion wil de veerdienst tussen Genemuiden en Zwartsluis overdragen aan een andere exploitant. Het bedrijf wil stoppen met het vervoer over het Zwarte Water. Volgens Connexxion behoort dat niet tot de kernactiviteiten, waardoor het momenteel op zoek is naar een partij die de veerdienst over wil nemen. Wie dat gaat worden, is nog onduidelijk.

De kernactiviteiten van Connexxion bestaan uit drie pijlers: OV, taxi en ambulance. ”Vervoer over water hoort daar niet bij”, legt een woordvoerder uit. In het verleden is het bedrijf al enkele waterdiensten kwijtgeraakt, onder meer bij het Noordzeekanaal.

Zoektocht

Tot afgelopen vrijdag 15:00 uur konden bedrijven zich melden. Of er geïnteresseerden waren en hoeveel dat er dan zijn, maakt Connexxion niet bekend. Over een maand verwacht het bedrijf daar meer duidelijkheid over te kunnen geven.

Mocht geen geschikte kandidaat worden gevonden, wordt wellicht een nieuwe zoektocht gestart. Als verkoop niet mogelijk blijkt, blijft Connexxion de veerdienst verzorgen tot het einde van het contract, dat in 2021 afloopt.

Veerdienst

In het verleden was er onenigheid met de gemeente over het onderhoud van de veerdienst. Toch is dat niet de belangrijkste reden om met de dienst te gaan stoppen. ”Het hoort simpelweg niet meer tot onze kerntaken. Daarom willen we het afstoten”, aldus de woordvoerder.

Lees ook: Connexxion toont overstapinfo van andere vervoerders

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

1 reactie op “Connexxion wil veerdienst Genemuiden van de hand doen”

Paul Lamote|13.01.15|15:47

Kennelijk is boel zwaar verliesgevend en dat zal niet helpen om een andere exploitant te vinden.